Која е функцијата на антистатичката завеса?Кои се предностите и недостатоците на антистатичките завеси?

Предности на антистатички завеси:

1. Против инсекти: Портокаловата антистатичка завеса на вратата може да емитува специјални светлосни бранови за да ги држи подалеку сите видови инсекти, што може да има особено неочекуван ефект врз преработката на храна, добиточната храна и другите индустрии.

2. Анти-ултравиолетово: Анти-статичката завеса на вратата може да се користи за заштита на областа за заварување на заварување, дозволувајќи само да помине видливата светлина, елиминирајќи ги штетните ултравиолетови зраци, лесно да се набљудува ситуацијата во работењето и да се спречи летање на искри, чад и остатоци, и заштита на безбедноста на персоналот за да се спречат пожари.

3. Отпорност на студ: Антистатичките завеси на вратите се претежно направени од ПВЦ материјал и остануваат многу меки на -70°C без деформација или кршење, овозможувајќи слободен премин на стоки, возила и луѓе.Заштитник на пожар и пламен: Анти-статичките завеси на вратите не се лесни за палење, имаат силна отпорност на пламен и се погодни за работилници на вратата на запаливи згради, хемиски погони, постројки за печатење, постројки за пластика итн.

4. Звучна изолација: намалете ја бучавата на помала вредност на децибели, спречете ја дифузијата на бучава, намалете го загадувањето на бучавата и делувајте на екранот за звучна изолација на машината, што може да го подобри удобноста на работното место и производниот ефект.Антистатик: Антистатичката завеса на вратата не создава статички електрицитет по триење, па затоа е погодна за употреба во фабрики каде што статичкиот електрицитет е строго забранет.

5. Топлинска изолација: Антистатичката завеса на вратата има подобар ефект на топлинска изолација, што може да заштеди енергија, да спречи бегство на клима уредот во лето и да спречи ладен воздух да влезе во просторијата во зима.Заштеда на енергија: без потрошувачка на енергија, без бучава, без акциони компоненти, подобрување на ефикасноста на замрзнување, намалување на брзината на работа на замрзнувачот и заштеда до 50% од електричната енергија.

Недостатоци на антистатички завеси на вратите:

1. Не е лесно да се разликуваат висококвалитетните антистатички завеси на вратите од инфериорните антистатички завеси на вратите по изглед.Тоа е јасно само по употреба.На пример, висококвалитетните антистатички завеси на вратите не се лесно да пожолтат и стврднуваат, додека инфериорните антистатички завеси на вратите се користат одреден временски период.Почнува да пожолтува, се чувствува тешко и е незгодно за употреба.

2. Иако антистатичката завеса на вратата има ефект на топлинска изолација, овој ефект е многу инфериорен во споредба со традиционалната памучна завеса и кожената завеса на вратата.Антистатичката завеса на вратата има силен мирис при првата употреба, а некои луѓе со почувствителни респираторни патишта не се соодветни за овој мирис, но колку е подобар квалитетот на антистатичката завеса на вратата, толку е помал мирисот.


Време на објавување: Сеп-02-2022 година
на